Groepsles

Hoe ziet een  wekelijkse groepsles eruit? De les duurt 70 minuten. Iedere week is er een thema. Ik sta garant voor een goede lesopbouw en een vloeiende lijn. We aarden, gaan naar staande, zittende of liggende  houdingen, maken voor en achterwaartse buigingen, nemen een balanshouding aan, doen draaiingen en flanken strekkingen. Houdingen zijn naar binnen of naar buiten gericht, brengen je tot inkeer of stellen je open. Je leert te ontspannen in een spierspanning waardoor er een gevoel van vrijgekomen  ruimte ontstaat.Yoga richt zich niet uitsluitend op relaxatie maar ook op kracht, souplesse, grenzen verkennen, accepteren en soms verleggen. De laatste twaalf minuten breng ik je naar een diepteontspanning.

Omdat ik yoga benader vanuit verschillende invalshoeken is er veel variatie in de lessen. Op die manier blijft yoga voor de cursist en mij boeiend. Je krijgt duidelijke instructies en veel varianten van een houding zodat je yoga doet op jouw niveau. In de lessen wordt gebruik gemaakt van lichaamsbeweging en – houding, ademtechniek, meditatie en visualisatie. De oude yogi’s ontwikkelde een systeem dat dient als fundament voor Yogasanjoca. Diverse disciplines, zoals Hatha, Yin yoga, Asthanga vinyasa, flow yoga en Kundalini worden verweven. Authentieke pranayama’s worden afgewisseld door o.a. mindfulness en de ademtherapie van Dixhoorn.

Yoga is niet gericht op prestatie. De liefdevolle aandacht gaat naar jezelf. De dynamiek van een groep echter is vaak heel stimulerend. Centraal staat het plezier wat je beleefd tijdens de lessen. Doe je yoga met een glimlach en lichtheid! Mocht je vragen hebben neem  gerust  Contact op.